live_NPaE7gTnjzn5UMBbvN725qyFv7b6SA
 

ONTWIKKELINGEN

ENKEL/DUBBEL

Vanaf 15 oktober hebben we het baanreglement iets aangepast. Dubbelen is een actieve en sociale vorm van tennis. Als vereniging willen vinden we het enkelspel even belangrijk. Nu afhangen verplicht is vonden we 30 minuten te 'afgeknepen' en hebben we het enkelspel ook naar 60 minuten gezet. Voor ons allemaal is het is even zoeken naar de juiste balans en baancapaciteit. Sommige verenigingen gaan voor het enkelspel voor 30 minuten, sommige voor 45 of 60 minuten. We gaan even aanzien of het uur in de aankomende periode 'past'.

KNLTB CLUBAPP

T.C. Groot Driene beschikt over de KNLTB ClubApp. Deze is onder andere nodig voor het digitaal afhangen.

> Ga naar KNLTB ClubApp

DUURZAAMHEID

Binnen onze tennisvereniging is nog geen actief beleid op het gebied van duurzaamheid. Dit neemt niet weg dat we als vereniging niets doen. Een van de stappen die we gemaakt hebben is de plaatsing van LED-verlichting. Deze is vanaf 25/05/2020 volledig in gebruik. We roepen onze bestaande leden op om mee te denken op welke wijze we nog meer maatregelen kunnen treffen om onze vereniging duurzamer te maken. Dit kunnen en mogen ook kleine maatregelen zijn.

ROOKVRIJ

Ons park is het grootste gedeelte rookvrij. De reden hiervoor is dat we als vereniging vinden dat roken en sporten niet goed samengaan. Het komt erop neer dat er op ons tennispark in het geheel niet gerookt mag worden met uitzondering van een plek bij de achteringang. De stap naar grotendeels rookvrij maken hebben wel als vereniging niet zomaar genomen. Binnen het bestuur en onze leden (ook onder rokers) zien we een groeiend draagvlak voor het grotendeels rookvrij maken van het park.

CORONA

De huidige coronaregels hebben ook invloed op de werkwijze in ons paviljoen. 

 

 1. Op het terras kan iedereen zonder QR-code plaats nemen en de 1,5 meter geldt niet meer en mondkapjes zijn niet verplicht. Wel alle hygiëne voorschriften respecteren.
   

 2. Het toilet bezoek het liefst doen via de toegang aan de zijde van de kleedkamers van het paviljoen. Dit mag zonder QR-code en zonder mondkapje.
   

 3. Het bestellen en afhalen van drankjes etc. kan aan de bar in het paviljoen. Geen QR-code nodig, zolang je maar niet ergens binnen gaat zitten.
   

 4. De bar moet sluiten uiterlijk om 24:00 uur.
   

Wij zijn een vereniging die draait op vrijwilligers en de capaciteit om alle sporters en bezoekers te controleren op de door de overheid gestelde eisen hebben we niet. Daarnaast is een kenmerk van onze sportactiviteit - zeker bij tennis - dat een sporter/toeschouwer meerdere keren een bezoek brengt aan onze kantine. Tennisclub Groot Driene doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van onze leden, sporters en bezoekers.

> Ga naar T.C. Groot Driene en Corona

LED-VERLICHTING

Onze LED verlichting is al een tijdje in bedrijf. De traditionele verlichting gaf geen klachten, maar nu we LED hebben willen we niet terug. Wat een bak licht! Wat nog steeds moet gebeuren is de bediening door middel van PerfectPlay. Daarmee kunnen we o.a. dimmen in verschillende standen.

KANTINE-UPDATE

We zijn op dit moment bezig om onze kantine een kleine update te geven. Uitgangspunt is om met beperkte financiële middelen de uitstraling 'achter' en 'voor' de bar te verbeteren. Achter de bar komt een nieuwe koffie-corner en komt een hoge koelkast waardoor de producten zichtbaar worden (betere uitstraling) én een groot deel van de bestellingen voor de barmedewerker eenvoudiger zijn te pakken. De bar zelf krijgt een update, o.a. de baraankleding aan de voorkant wordt gewijzigd en de TV-wand krijgt een update.