COMPETITIE

 • ALGEMEEN

  Competitie spelen

  ​Doe mee aan wedstrijdtennis en je wordt een betere tennisspeler. Wedstrijden spelen is erg gezellig, je leert de leden van T.C. Groot Driene beter kennen en je ontmoet spelers van andere verenigingen.

   

  Bij onze vereniging kun je officiële KNLTB-competities spelen maar we verzorgen ook diverse interne competities. De KNLTB-competitie is een vorm van wedstrijdtennis, waarbij je in een poulesysteem tegen andere verenigingen speelt. Iedere competitiesoort kent verschillende vormen. Zo variëren ze in het aantal enkelspelen en dubbelspelen alsook in leeftijd en geslacht. Je kunt een heren-, dames- of gemengde competitie spelen en je kunt spelen op verschillende dagen.

   

  Het leuke aan competitie spelen is dat je samen met teamgenoten ergens voor strijdt. Dat geeft vaak een mooie samenbindende factor. Daarnaast is het ook een goede manier om het tennis beter onder de knie te krijgen en je op alle facetten te ontwikkelen, dus zowel technisch als tactisch, mentaal en conditioneel. Uiteraard is het ook een hele fijne manier om inspanning en ontspanning optimaal met elkaar te combineren! Kijk onder het keuzemenu voor de diverse competitiesoorten (KNLTB en intern).  

   

  Wil je eens kijken of competitie spelen iets voor je is, zonder dat je meteen vastzit aan alle wedstrijddagen? Geef je dan op als invaller. Lees er alles over op de pagina 'Competitie - invaller worden?'.

  De KNLTB Voorjaarscompetitie

  De Voorjaarscompetitie start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. De Voorjaars-competitie telt in het totaal 7 speeldagen.

  > meer over de KNLTB Voorjaarscompetitie

  De KNLTB Najaarscompetitie

  De Najaarscompetitie start ieder jaar begin september en loopt door tot eind oktober. De Najaars-competitie telt in het totaal 7 speeldagen.

  > meer over de KNLTB Najaarscompetitie

  De Recreantencompetitie

  De recreantencompetitie is opgezet voor mensen die (nog) geen bondscompetitie spelen. 

  > meer over de Recreantencompetitie

  De TOSS-Avond

  De TOSS is een ideale gelegenheid om zonder afspraak met andere leden van T.C. Groot Driene te tennissen. Bij de Toss zijn leden met alle speelsterktes welkom en voor nieuwe leden is de TOSS een gezellige manier om in contact te komen met andere enthousiaste tennissers.

  > meer over de TOSS-Avond

  KNLTB Poultje (Scala)

  Wedstrijden spelen zorgt ervoor dat je beter wordt en meer plezier krijgt in de sport. Daarnaast leer je door deelname aan competities of toernooien eenvoudig (nieuwe) mensen kennen. Dat maakt tennis niet alleen uitdagend, maar ook heel gezellig. Je speelt 4 wedstrijden tegen spelers van onze vereniging en verenigingen uit de buurt, zonder dat dit voor de KNLTB rating meetelt. Je speelt tegen spelers van jouw niveau, op tijden die jou uitkomen. 

  > meer over KNLTB Poultje (Scala)

© 2021 TC Groot Driene

Zwavertsweg 100, 
7552 ML HENGELO (OV)
Telefoon : 0742918439
Email : info@tcgrootdriene.nl