top of page

AFHANGEN OP DE CLUB

31231944-tennis-speler-sport-portret-abstract-achtergrond-neurale-netwerk-ai-gegenereerd-f

INLEIDING

Vanaf maandag 11 maart 2024 gaat onze vereniging terug naar de systematiek 'afhangen op de club'. Wat houdt dit in? Dit betekent dat je niet meer vanaf afstand (vanaf 72 uur voor aanvang van de gewenste speeltijd) een tennisbaan kunt reserveren. Het gaat om een proefperiode t/m 31 juli 2024 waarbij je naar de club moet komen om een baan te reserveren.

HOE GAAT HET AFHANGEN OP DE CLUB?

Stap 1 : Ga naar het afhangbord van onze vereniging

Ga naar het afhangbord van onze vereniging. Deze hangt direct rechts achter de toegangsdeur.

 

Stap 2 : Pak je mobiele telefoon en open de KNLTB ClubApp

Voordat je kunt afhangen moet je eerste zijn ingelogd in de KNLTB ClubApp. Heb je de ClubApp nog niet kan kun je deze dowloaden. Dat kan via onderstaande buttons.

 

Stap 3 : Klik onderin op ‘Spelen’ en daarna op ‘Baan reserveren’

Er verschijnt een actueel baanoverzicht.

Stap 4 : Kijk welke baan vrij is en klik op de QR-code van de baan die je wil afhangen

Een vrije baan is te herkennen aan een baan met een groen vierkant en een QR-code.

Stap 5 : Klik op ‘Aanmelden’. Er opent nu een QR-code scanner in de app

​Je ziet nu de geselecteerde baan, en de afhangtijd.
De standaard afhangtijd is 60 minuten. 

Stap 6 : Scan de QR-code op het afhangbord.

Gebruik de QR-code scanner die vanuit de KNLTB ClubApp geopend is, om de QR-code op het afhangbord te scannen.

Stap 7 : Zoek en selecteer de spelers die je wil toevoegen door te  klikken op ‘Speler toevoegen’.

Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Of selecteer een introducé. 

Stap 8: Klik op ‘Reserveren’ om je baankeuze te bevestigen.

Na deze laatste handeling is je baan gereserveerd.

WAAROM AFHANGEN OP DE CLUB?

Waarom afhangen op de club?:

 

  • Sociaal aspect: Op afstand reserveren is ontstaan als één van de coronamaatregelen van destijds. Dit heeft impact gekregen op het clubleven binnen onze vereniging. Tennisclub Groot Driene is een tennisvereniging die meer wil zijn dan een 'verhuurcentrum' van tennisbanen.

  • Diversiteit spelers: We zien op vaste dagen en tijdstippen vaak dezelfde leden/groepen op de populaire tijdstippen (de spitsuren) staan. Een baan wordt stipt 72 uur voor het betreffende tijdstip vastgezet. Dat is begrijpelijk en een uitvloeisel van de systemathiek, maar we zien ook dat daardoor veel leden geen ruimte meer hebben om in de avond te tennissen.

  • Type lid: Niet elke speler wil of is in de gelegenheid om in een vaste groep te tennissen. Deze leden hebben vaak een kortere reservingperiode nodig. Op dit moment kunnen deze leden niet of nauwelijks in de avond een baan boeken omdat deze al zijn vastgezet. Voor bijvoorbeeld nieuwe leden betekent dit dat de integratie binnen onze verening niet of minder snel op gang komt.

  • Flexibiliteit: Veel leden vinden het jammer dat ze niet of moeilijk op korte termijn een afspraak kunnen maken om te gaan tennissen. Veel banen zijn in de spitsuren 72 uur van tevoren volgeboekt. In de avond spontaan een potje tennissen zit er meestal niet in.

 

Natuurlijk heeft het van tevoren en op afstand reserveren ook voordelen. Het geeft duidelijkheid en structuur. Tennisclub Groot Driene ziet echter dat de voordelen van digitaal afhangen niet opwegen tegen de nadelen. We vertrouwen erop dat alle leden vol begrip en enthousiasme de proefperiode 'afhangen op de club' in gaan.

DE CLUBAPP DOWNLOADEN

Heb je de KNLTB ClubApp nog niet je mobiele telefoon staan? Download deze vanuit de Google Play Store of Apple App Store door op onderstaande button te klikken.

google-play-logo-1518163351-1.png
Download-on-the-App-Store-button.png
bottom of page