top of page

 KNLTB NAJAARSCOMPETITIE 2023 

DE COMPETITIE

De Najaarscompetitie  start ieder jaar medio september en loopt door tot medio oktober. De Najaarscompetitie telt in totaal 5 speeldagen. Dit geldt voor alle speeldagen. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie én alle relevante links voor de Najaarscompetitie. Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Najaarscompetitie? Geef je dan als team op via competitie@tcgrootdriene.nl Heb je nog geen team maar wil je wel competitie spelen of als invaller actief zijn, schrijf je dan ook in via bovenstaand emailadres. 
 

STANDEN

Benieuwd waar je team staat? Kijk hieronder voor de standen van de teams van T.C. Groot Driene. NB: Deze link is uitsluitend na de indeling van de teams actief.
> Ga naar standen TCGD najaarscompetitie 2023


 

BAANINDELING

De baanindeling wordt telkens voorafgaand aan de competitiedag door de competitiecommissie bekend gemaakt.

INSCHRIJVEN

Als team, belangstellende of invaller inschrijven? Geef je dan op via: competitie@tcgrootdriene.nl. Op dit moment is de inschrijving voor de KNLTB najaarscompetitie gesloten
 

CONTACT

Vragen over de competitie? Stel ze gerust.

> Stuur een email naar :

competitie@tcgrootdriene.nl

UITSLAGEN INVOEREN

Vul via onderstaande link de uitslagen van je team in. Zorg dat je als gedelegeerde speler ingelogd bent bij de KNLTB. Zodra de teams voor de najaarscompetitie 2023 bekend zijn komt er een actuele link.

>
Standen invullen

SPEELSCHEMA TCGD

Kijk via onderstaande link naar het speelschema van onze teams op de vrijdag, zaterdag en zondag. Deze link actief zodra de indeling van de najaarscompetitie 2023 bekend is.
> Ga naar speelschema


 

SPELREGELS JUNIOREN 13 T/M 17 JAAR

Spelregels
 

 • Er worden 2 sets gespeeld om 6 gewonnen games met een verschil van 2 games (bijvoorbeeld 6-4 of 7-5). Een game win je door 4 punten te winnen.
   

 • De puntentelling gaat als volgt: 15 - 30 - 40 - game. Er is een verschil van twee nodig om de game te winnen. Als het 40-40 wordt, worden er nog minimaal 2 punten gespeeld. De winnaar van het eerste punt komt op voordeel. Als deze speler ook het daaropvolgende punt wint, is de game beëindigd. Als de andere speler het tweede punt wint, wordt het opnieuw 40-40. Er wordt net zo lang doorgespeeld tot één van beide spelers twee punten achter elkaar wint.
   

 • Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten)

  • De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt. De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vervolgens vanaf rechts voor het derde punt.

  • Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten. Eerst vanaf links en daarna vanaf rechts.

  • Er is een normale telling (1, 2, 3). Degene die het eerst 7 punten haalt, met een verschil van twee punten, wint de tiebreak. De set is dan gewonnen met 7-6. Na iedere 6 punten in de tiebreak moeten de spelers wisselen van speelhelft.
    

 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld. De uitslag van deze set kan bijvoorbeeld 10-5, 10-8 of 11-9 zijn.
   

SPEELDATA

Wat zijn de speeldagen dit najaar?
> De speeldata voor de KNLTB Competitie 2023

KOSTEN VAN DE COMPETITIE

De teams betalen per competitieteam een bijdrage voor de kosten van de tennisballen en de KNLTB bijdrage. De aanvoerder krijgt voor aanvang van de competitie een opgave van deze kosten. Voor een team dat 3 van de 5 keer thuis speelt zijn de kosten € 80,-- per team. Speel je 2 van de 5 keer thuis dan zijn de kosten € 64,-- per team.

 

INVALLER

Wil je eens kijken of competitie spelen iets voor je is, zonder dat je meteen vastzit aan alle wedstrijddagen? Geef je dan op als invaller.

> Competitie - invaller worden

 

bottom of page