top of page

CLUBHUIS

ONS CLUBHUIS

In het clubhuis van Tennisclub Groot Driene is het altijd gezellig (nou ja, bijna altijd) en is iedereen van harte welkom. In het clubhuis kun je elkaar voor en na het tennissen ontmoeten en is het een goede plek voor toeschouwers. Naast een drankje kun in ons clubhuis terecht voor kleine hapjes en snacks. Het clubhuis van Tennisclub Groot Driene ligt aan de Zwavertsweg naast voetbalvereniging Juliana en nabij NS Station Hengelo Oost. Er is een groot parkeerterrein aanwezig. In het clubhuis hebben we het liefst dat er betaald wordt met PIN maar contante afrekening is mogelijk. Binnen in het clubhuis kun je over een aantal banen van de vereniging uitkijken. Ook hangt er een groot scherm waarop o.a. sportwedstrijden te zien zijn. We beschikken over een groot terras waarvan een gedeelte is overdekt welke bij eventuele kou kan worden verwarmd middels terras (gas)heaters. Onze vereniging organiseert tal van competities, toernooien en evenementen. Daarbij staan onze vrijwillige barmedewerkers altijd voor je klaar om je voor en na je tenniswedstrijden te voorzien van een drankje of een snelle snack.

BARDIENST

Kijk hier voor meer informatie over bardiensten en het bardienstrooster.

> Bardiensten

ALCOHOLBELEID

Binnen Nederland heeft de overheid een alcoholbeleid geformuleerd met als doel het voorkomen van schadelijk alcoholgebruik. 

Onze vereniging sluit zich volledig aan bij de door de overheid gestelde doelen ten aanzien van alcoholgebruik:

  • Bereiken dat jongeren niet voor hun 18e beginnen met alcohol

  • Bereiken dat de mensen boven de 18 jaar die wel drinken dit verantwoord doen

  • Het voorkomen dat mensen geestelijk of lichamelijk afhankelijk worden van alcohol

  • Verminderen van gevolgen van alcoholmisbruik (bijvoorbeeld: overlast op straat, agressie in het gezin of verkeersongelukken)

> Bestuursreglement alcoholverstrekking

ONZE BUREN

Als vereniging houden we graag rekening met bewoners in de directe omgeving van de vereniging. Zorg ervoor dat je 's-avonds niet teveel lawaai maakt als je na het tennissen nog even buiten wil zitten. Na 23:00 uur verzoeken we je niet meer buiten van het terras gebruik te maken om geluidsoverlast te beperken. Vaak maak je meer lawaai dan je denkt! Bij voorbaat dank voor je begrip en medewerking.

OPENINGSTIJDEN

Ons clubhuis is in principe geopend op maandag t/m vrijdag van 20.00 uur tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag is het clubhuis geopend afhankelijk van de activiteit(en) die op dat moment plaats vind(en). In het geval van competities, toernooien of andere verenigings-activiteiten is de kantine uiteraard ook op die dagen geopend.

GEEN ALCOHOL ONDER 18

Al geruime tijd mag er mag er bij onze vereniging alleen alcohol worden verkocht aan jongeren vanaf 18 jaar. Dit geldt voor alle soorten alcohol: sterke drank, maar ook voor bijvoorbeeld bier, wijn of mixdrankjes. Daarnaast mogen Jongeren < 18 jaar op ons tennispark geen alcoholhoudende drank bij zich hebben. In ons clubhuis staat op diverse plekken aangegeven dat er geen alcohol wordt verstrekt aan jongeren < 18 jaar. Bardienstmedewerkers zien hier op toe.

INSTRUCTIE VERANTWOORD ALCOHOL SCHENKEN (IVA)

Elke bardienstmedewerker dient op de hoogte te zijn van de wet en regelgeving rondom de verstrekking van alcohol. Onze vereniging maakt daarbij gebruik van de Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA) opgesteld door NOC*NSF in samenwerking met de sportbonden. De Instructie bestaat uit twee delen. Een informatief (les)gedeelte en een kennistest. Barmedewerkers moeten een voldoende scoren op de 30 vragen en krijgen via de mail een geldig certificaat. Klik op onderstaande 'link' ga naar de informatie en de test. Bij de test vul je naast je eigen gegevens tevens enkele gegevens van de club in.

  1. Email : barcommissie@tcgrootdriene.nl

  2. Barverantwoordelijke : G. Oude Kamphuis.

> Ga naar Verantwoord Alcohol Schenken

bottom of page