live_NPaE7gTnjzn5UMBbvN725qyFv7b6SA
 

 KNLTB COMPETITIE 2021 (NAJAAR) 

DE COMPETITIE

De voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar en heet nu KNLTB Competitie 2021. De competitie gaat op vrijdag 17 september 2021 van start.
 

STANDEN

Benieuwd waar je team staat? Kijk hieronder voor de standen van de teams van T.C. Groot Driene
> Ga naar standen TCGD competitie 2021


 

BAANINDELING

De baanindeling kan pas worden bekeken nadat de competitiedagen bekend zijn. Dit is nu nog niet het geval.

> Naar de baanindeling
 

INSCHRIJVEN

Als team, belangstellende of invaller inschrijven? Ga dan via onderstaande link naar het inschrijfformulier. Op dit moment is de inschrijving voor de KNLTB Competitie  (najaar) gesloten. In loop van 2022 is inschrijving weer mogelijk.
> Ga naar het inschrijfformulier

CONTACT

Vragen over de competitie? Stel ze gerust.
> Stuur een email naar bossewinkel@hotmail.com

SPEELSCHEMA TCGD

Kijk via onderstaande link naar het speelschema van onze teams op de vrijdag, zaterdag en zondag.
> Ga naar speelschema


 

SPELREGELS JUNIOREN 13 T/M 17 JAAR

Spelregels
 

 • Er worden 2 sets gespeeld om 6 gewonnen games met een verschil van 2 games (bijvoorbeeld 6-4 of 7-5). Een game win je door 4 punten te winnen.
   

 • De puntentelling gaat als volgt: 15 - 30 - 40 - game. Er is een verschil van twee nodig om de game te winnen. Als het 40-40 wordt, worden er nog minimaal 2 punten gespeeld. De winnaar van het eerste punt komt op voordeel. Als deze speler ook het daaropvolgende punt wint, is de game beëindigd. Als de andere speler het tweede punt wint, wordt het opnieuw 40-40. Er wordt net zo lang doorgespeeld tot één van beide spelers twee punten achter elkaar wint.
   

 • Bij 6-6 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten)

  • De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt. De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vervolgens vanaf rechts voor het derde punt.

  • Iedere speler serveert daarna steeds voor twee punten. Eerst vanaf links en daarna vanaf rechts.

  • Er is een normale telling (1, 2, 3). Degene die het eerst 7 punten haalt, met een verschil van twee punten, wint de tiebreak. De set is dan gewonnen met 7-6. Na iedere 6 punten in de tiebreak moeten de spelers wisselen van speelhelft.
    

 • In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld. De uitslag van deze set kan bijvoorbeeld 10-5, 10-8 of 11-9 zijn.
   

SPEELDATA

Wat zijn de speeldagen dit najaar?
> De speeldata voor de KNLTB Competitie 2021

KOSTEN VAN DE COMPETITIE

De teams betalen per competitieteam een bijdrage voor de kosten van de tennisballen en de KNLTB bijdrage. De kosten voor de competitie zijn bekend en kun je vinden via onderstaande link.
> Kijk hier voor de kosten per team

 

INVALLER

Wil je eens kijken of competitie spelen iets voor je is, zonder dat je meteen vastzit aan alle wedstrijddagen? Geef je dan op als invaller.

> Competitie - invaller worden